2011. július 14., csütörtök

Felkelő Nap...

 vagy inkább Sarki Fény?
Színében az első nevében a második. Zorka mikor meglátta, blokkolva, fejre állítva, azt mondta, olyan mint a felkelő nap. És tényleg ... :)
Ő az én Revontuli kendőm, ami számomra rekord gyorsasággal, kb. 2 hét alatt készült el. Szemben szegény Shetland-dal, aki majdnem 1 évig várt a sorsára.
A fonalat a kecskeméti lányokkal közösen rendeltük, kicsit moheres, nagyon szép, jó volt kötni. A mintánál az elején nem akartam dűlőre jutni az ismétlések számával, aztán valahogy megoldottam.
Gyorsan haladtam, egyszerű a minta, csak ne volnának a fordított sorok :))
Eredetileg nem lett volna elég ennyi fonal a kendőhöz, ezért a végén már féltem, hogy elfogy mielőtt befejezném. Így hamarabb elkezdtem a végét, aztán mikor láttam, hogy van még, továbbkötöttem, így ez már egy saját verzió :))
Így is maradt a végén még egy kevés a sárga színből.
Blokkolás előtt 130*65 cm volt a mérete. Nem akartam nagyon nyújtani, mivel ez nem teljes gyapjú fonal, féltem, nehogy baja legyen.

Minta: Revontuli kendő
Fonal: Mohairgold 100 gr/550 méter, 90 gr
Kötőtű: Knitpro 5 mm
Méret blokkolás után: 160*70 cm

Kezdetek-mi is lesz ebből

Valami alakul már

Tádááám-készen van.

A felkelő nap

Blokkolás után



2011. július 13., szerda

Kékszemű Panka

Végre sikerült a képeket feltenni a babáról. A fényképezőnk valamiért nem akar a géppel összehangolódni, nem tudom miért.

Bemutatom Kékszemű Pankát. A neve úgy született, hogy én szerettem volna, ha Virág vagy Panka, de a gyereknek hagytam meg a döntést. Gerda persze nem akarta egyiket sem, mivel az oviban van két kislány, akiket így hívnak és nem hasonlít rájuk :)
Azt mondta legyen Kékszemű.  Na, jó kis név, néztek a többiek, aztán kiegyeztünk végül a fenti névben. :)

Szóval íme Panka, aki kb. 45 cm.  Szőke hajú, kék szemű. Hímzett haja van. Először készítettem ilyet, szép lett, csak egy kicsit a frufruja lett nekem rövid vagy nem tudom, de valami nem stimmel vele és nem jövök rá, hogy mi :(



2011. július 4., hétfő

Csecsemőbaba varrás

Június végén ismét babát varrtunk Magdával. Olyan sokan jelentkeztünk, hogy végül 2 csoportra oszlottunk, de a helyszín ismét Gabiéknál volt. Most egy kb. 45 cm-es csecsemőbabát készítettünk. 3 napig tartott ismét a "tanfolyam", ami inkább volt egy jó kis lányos, asszonyos dumcsiparti. Közben azért a kezünk is járt. Már akié :) Az enyém például egyre lassabban. Jó volt nézni, hallgatni a többieket, látni alakulgatni a babákat.
Végül én is kész lettem persze, de rendesen megkínlódtam ezzel a gyerekkel :) Nehéz szülés volt. :)

Íme néhány hangulatkép.: 








Babámról még nem sikerült feltölteni a képeket, így őt majd később mutatom :)