2011. január 31., hétfő

Cicák minden mennyiségben

Gerda szlogenje is lehetne ez a mondat, mivel újabban cica mániában ég, főként mióta kedvenc cicánk eltűnt :( Mostanában már minden cicás kell, hogy legyen, vagy kék, mert ez a másik dolog, amivel kiakaszt, mert mást nem hajlandó felvenni, csak hatalmas harcokkal :)

Tegnap volt a névnapja és nem volt nehéz kitalálni, hogy mit készítsek neki, naná, hogy valami cicásat, de mit. Mamuszt akartam már régen horgolni, mert itt hideg a kő, de így akkor varrtam neki papucsot.
Hát mondhatjuk, hogy nem lett tökéletes, sőt a ferdepánt jó randa, ilyet most varrtam életemben először, meg is látszik. :)
Majd a következő jobb lesz, remélem.
A másik pedig egy amigurumi cicus lett, már régóta szemezgettem én ezzel a mintával, de most végre adódott rá lehetőség, hogy kipróbáljam. Az Ő egyik könyve alapján készült, élmény volt horgolni, bár azért ebben is vannak hibák, elég lyukacsos lett a lába, de sebaj :) Gerda először csak nézte, nézte... (az igazság az, hogy utálja a gombokat, és lehet a cicus szeme egy kicsit zavaró volt neki), de kis idő múlva már a cicussal együtt dobálta a dobókockát, ma pedig már együtt mentek az oviba. A cica neve Kiara lett, egy régi kedves cicusunk után, akit Gerdának még volt szerencséje ismerni, és egy gyönyörű ezüstszürke cica volt :(
Ja, és nem azért lett kék, mert nem volt más színű fonal itthon, hanem ugye a kékmánia.... :)


A cica kb. 30 cm, ruhája Barka Gilicéből készült, a teste Austermann Mirabelle 100 % pamutfonal

Újrahasznosított szétszakadt farmerből készült, applikált cicával

Édes négyes :)

Nincsenek megjegyzések: