2010. december 16., csütörtök

Egy újabb baba

A hét eleje elég rázósan kezdődött, ugyanis Zalánt kórházba vittük, agyrázkódás gyanúval, fejére borította a szánkót. :(
Kórházi megfigyelést javasoltak 2 napig, viszont másnap már kiraktak minket, hogy sok a beteg, figyeljük otthon és ha valami van, azonnal menjünk vissza, és csakis oda, mert papíron még oda van bejelentve. Ebben csak az a klassz, hogy a dokinénink épp ezért nem is írhatott fel neki aznap gyógyszert :(
Szóval, ez miatt is, meg mivel betegeskedünk, nem is megyünk már idén oviba. Mikulás ünnepségre még bementünk, a karácsonyi ma volt, de ma épp vissza kellett menni az orvoshoz, így sajnos elmaradt.

Az oviban viszont megígértem, hogy készítek karácsonyra egy babát. No, ezzel eddig nem is volt gond, mert szívesen csinálom, viszont nem kalkuláltam bele, hogy közben az összes gyerekem lebetegedik, és itthon lesz. Meglepetésnek szántam ugyanis. Nem akartam, hogy Gerda lássa, mivel az ő csoportjába kerül majd, így viszont ez lehetetlennek tűnt.
A feje már kész volt, a teste és a haja sehogy nem állt. Ráadásul, hogy Zalán meglátta, azt hitte az övé lesz, ezért még egy fejet kellett készítenem. Már letettem róla, komolyan, erős lelkiismeret furdalásom volt, hogy minek mondok olyanokat, amit nem bírok véghezvinni.
Gondoltam, hogy majd beviszem januárban és addig nyugisan megcsinálom.

Azért közben előszedtem az anyagokat, melyik lenne jó hozzá.Végül Hella megadta az utolsó lökést, hogy kölcsönkérte a varrógépemet, mert az övé nem működik. Na megijedtem, hogy hoppá, nem lesz ez kész, húzzunk bele. Gyorsan kiszabtam a testét, este míg apa vetített a gyerekeknek, meghorgoltam a hajsapkáját :)
Aztán jött a neheze, hajnali 2-ig fűztem a haját és varrtam készre, de akkor már nem volt megállás.
Nem bírtam félbehagyni, szerettem volna, ha mégiscsak megkapják a gyerekek. Viszont Gerda látta, nem lehetett eltitkolni, és nagyon tetszett neki, nehezen vált meg tőle. Őszintén, én is. :)
Viszont tudom, jó helyen lesz, apró kis kezekben, akik remélem szeretettel fogadják, és majd nevet is adnak neki.
A haja nem ennyire vörös, szép rozsdabarnaItt pedig a testvérkéivel :)

3 megjegyzés:

Hella írta...

De jó! Kérdezni akartam reggel, hogy készítettél-e képet róla, mert ha nem, csinálhattunk volna akkor, úgyis nálam volt a gép.:)) De elfelejtettem és már épp azon sajnálkoztam, hogy nincs is róla kép, erre látom, hogy de igen.:)
A haja teljesen más színű élőben tényleg. Szerintem gyönyörű színe van, én is fogok olyan színt rendelni.:) Nagyon cuki a baba, itt is mondom.:)) Nem csodálom, hogy nem akarta Gerda elengedni.:)Meg a 3 babácska együtt milyen aranyosak.:)

ZsuzS írta...

Nagyon szép lett, és már sokan megkocsikáztatták az első napon! Az oviban is készült róla sok kép!:)

micuska írta...

Hú!!! Tényleg belejöttél. Gyönyörűek!