2009. április 13., hétfő

Húsvét és tojásvadászat

Végre ide jutottam, ma még talán nem vagyok elkésve a húsvéti dolgaimmal. :)
Készen lettek időre, pedig jól belehúztam, hiszen egyszerre ennyit viszonylag rövid idő alatt nem varrtam még. Nem nagy dolgok voltak, csak 7 gyerek van a közvetlen családban és szerettem volna nekik egy kis meglepit készíteni.
Úgy érzem sikerült is.
Előzményként, csak annyit írnék, hogy itt anyuéknál húsvétkor tojásvadászat van a gyerekeknek. Aki már képes szaladni és keresgélni, az ilyenkor mindig gyűjti a tojásokat kinn a kertben:)
Ehhez a nagyobb gyerekeknek, kellett ugye 5 tarisznya vagy kis szatyor, hogy legyen mibe gyűjtögetni. Mindig azzal volt ugyanis a baj, hogy nincs elég kosár :))
A 3 fiú kapott zöldes-narancs-sárgás árnyalatú táskákat, nagy sikert arattak ma már ebben jöttek mind locsolkodni, és persze Zalán is nagy örömmel vitte a locsolkodó körútjára.
A két csajszi pedig egy-egy szép királylányos mintás táskát kapott. Mikor kinéztem a mintát még nem gondoltam bele, hogy ennek kör az alja és az nem olyan egyszerű, de szerencsére annyira nem lett béna.
Sajnos a képek nem igazán adják vissza sem a színeket, sem a formát, mert a nincsenek kitömve még a táskák semmivel, csak kutyafuttában kaptam lencsevégre őket, mielőtt magkapták volna kis gazdáik. A rózsaszíneknek sem ilyen béna az alja, mint a képen látszik :))


A két kicsi, Gerda és Mirkó még annyira nem élvezi a kutatást a bokrok között, így ők mást kaptak.
Két kicsi kerekeken guruló báránykát. Húzogatni is lehet. A tesóm teljesen eldobta magát tőle és Mirkó is élvezettel ráncigálta a sajátját.

Húsvét előtt még varrtam kis tyúkocskákat és báránykákat, a tyúkokat a kecskeméti Napraforgósok tanították, a bárányok ötlete pedig Timitől származik.
Ahogy így nézegetem a képeket kicsit le vagyok sújtva, mert a jobbik gépünk bedöglött és ez pedig nem adja vissza a hangulatot, pedig olyan szép volt az asztal is :( Hátha apu gépeén jobbak a gépek, akkor majd kicserélem őket.

2 megjegyzés:

Pillle írta...

Miközben olvastam, nézegettem a képeket, folyamatosan mosolyogtam. :) Azok a bárányok! Eszméletlen jók. Kár, hogy nálunk már nincs olyan kicsi gyerek, akinek elkészíthetném. Nagyon tetszik! A táskák is nagyon jók lettek, szép a kukacolás :)

Dominika írta...

Nagyon profik lettek a táskák, a birkák meg hihetetlenül aranyosak:)))