2008. december 3., szerda

Lila sapka és sál Zorkának

Végre elkészültek!
A sapka már régebben készült, de amíg a sál nem lett kész hozzá, nem akartam feltenni, mert így együtt olyan szépen mutat.
A minta a Dropdesign oldaláról származik, de én elég bénácska vagyok az átszámításban és szerintem nem lett tökéletes. Azóta Jucuu próbálta nekem elmagyarázni a számolgatást és most egy újabb sapival próbálkozom, ez Zalánnak fog majd készülni.
Furcsa volt kötni a sapit, mert az átlaggal ellentétben ezt fölülről kellett kezdeni és eléggé húzta a szemeket, mikor kötöttem, de legalább ezt is kipróbáltam. Nem tudom, ha alulról kezdtem volna, akkor mennyiben lenne más?
Szerintem azért nem lett olyan rossz ,igaz kicsit lehetett volna buggyosabb, de Zorkának így is tetszik, alig várta már, hogy használatba vehesse.
A fonal az a bizonyos általam már sokszor emlegetett TAOS fonal, amiből a macskám is készült, és már kötöttem belőle peluskülsőt is.
Isteni finom, pihe-puha fonal, nagyon szeretem, és szuper kötni is.
A sapka 5 dekából készült, csupán a horgolt virágokhoz kellett a másik gombolyagot megkezdeni, a sál szerintem 2.5dekánál nem kért több fonalat :) Az alsó képeken pedig látszik Gerda sapija akcióban és ahogy letépkedi a fejéről. :) Na és persze az is látszik, hogy Zalánnak bizony még nincs anya kötötte sapkája.


4 megjegyzés:

Orsi írta...

Nagyon szép lett, igazán ügyes vagy!Gratulálok!

Pillle írta...

Hú, de szép lett Zorka sapija! Majd jól elkérem a leírást :)Csak nekem nincs ilyen szépséges fonalam hozzá :(
Szép a sál is. Ügyi vagy nagyon.

Pillle írta...

és még horgoltál is... plussz pont! :)

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.