2008. október 29., szerda

Gerda sapkája és a csigabigák

Múlt hétvégén elkészültem Gerda sapijával, aminek a mintáját Jucuu blogján láttam. Persze, ahogy elkészült hozzá a kötéspróba, láttam, hogy kicsi lesz rá. Átszámolást eddig soha nem csináltam, ez az amit még nagyon gyorsan meg kellene tanulnom :)
Judit persze azonnal a segítségemre sietett és átszámolta nekem a nagyobb méretre a sapkát és már köthettem is.
Kétféle színű fonalat vettem hozzá, szerettem volna csíkosra csinálni. Nagyon tetszett az a kis fodros megoldás is, de a végén simán hagytam, mert nem voltam biztos benne, hogy a csíkok mellé még fodor is kell. Került a végére még egy kis bojt is. Szerintem így is jó lett, Gerda édes benne, de állandóan le akarja cibálni a fejéről, ez a próbák alatt is előfordult, alig tudtam rá felpróbálgatni.
Még nem nagyon hordtuk, mert szerencsére szép idő van, de egyszer bevetésre kerül majd.
Csigabigák:
Legelőször Dominika blogján láttam a csigákat, neki azt hiszem a nagymamája kötötte. Ott láttam az eredeti oldalát is, annyira édesek, az a sok kis csiga :)
Rögtön nosztalgiázni kezdtem, ugyanis gyerekkorunkban a tesómmal mindig csigafarmot gyűjtöttünk mamám kertjében. Rengeteg csigát összeszedtünk és csináltunk neki remek kis kuckókat, biztos a csigák is nagyon élvezték :))
Aztán idén nyáron ugyanezt a lányom csinálta az unokatesójával, a húgom fiával. Szóval ezek a csigák kellettek nekünk.
Kettő készült belőle egyelőre, a szürke elég gyakorló darab, mert este kötöttem és a teste elég bénácska. A másik sokkal szebb lett, tegnap készült el. Ezt a példányt már Ancsa magyarítása alapján készítettem. És szerencsére sikerült a csápja is, az elsőnek kénytelen voltam horgolni, mert egyszerűen nem bírtam megcsinálni a zsinórkötést. Azóta már sikerült, bizonyíték rá Gerda sapkájának a zsinórja :)

2 megjegyzés:

Pillle írta...

Jók lettek nagyon!!

Judit írta...

Irigylem azt, aki tud kötni,milyen hasznos is most, ez a sapi is jól jön majd