2012. július 4., szerda

Barbie torta 2.

Gerdának június végén volt a szülinapja, a nagyobb családdal hétvégén ünnepeltük. Kitalálta, hogy most ő is Barbie tortát szeretne.
Ebben a nagy melegben nem akartam tejszínhabos tortát készíteni, mint 2 éve Zorkának, így maradt a lehetőség, hogy marcipános bevonat lesz rajta, vagy fondant. Mivel a szülinapomra Maya meglepett egy nagyon finom fondant bevonatos tortával, amit a kolléganője készített, gondoltam megpróbálkozom vele, úgyis szeretem a pillecukrot :)))
No, a végén nem maceráztam vele ennyit, hogy még külön pillecukrot is gyártsak, találtam egy nagyon jó receptet az egyik kedvenc kajás oldalamon.
Bár először elnéztem a cukor mennyiségét és csodálkoztam miért nem akar összeállni a végén szuper fondant lett belőle.
Néhány napig állt a kamrában a nagy nap előtt.
A kakaós tortalapok közé került egy isteni finom csokikrém, milyen is lehet ami 20 deka étcsokiból és fél liter tejszínből áll? :)))
A nagy melegben azonban megolvadt én meg majdnem sírtam, hogy nem lesz töltelék a rétegek között. Aztán végre összeraktam és már csak a fondant szoknya hiányzott.
Így nézett ki végül mielőtt ráment a fondant ruha :)


A fondant szerencsére jól működött, szépen nyújtható volt, egy icipicit színeztem, hogy ne legyen teljesen fehér a szoknyája.
A fodrok készültek először, hát meg is látszik, nem tökéletes ráadásul összekenődött itt-ott a csokikrémmel.
A szoknyát csak körbetekertem már rajta, meg igazítottam és miért is ne, rövid lett, így az aljára kapott egy kis toldást :))
Összességében, szerintem elsőre nem lett annyira rossz kinézetre, az íze pedig kárpótolt mindenért :))Végül pedig had mutassam meg  én az patchwork tortám, amit az uramtól kaptam :)))Ezt nem én csináltam, isteni finom, szamócás tejszíne krém volt benne.


3 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Basszus. Írnék többet is, ha nem csak a nyálelválasztásra tudnék koncentrálni. :)

szaberka írta...

Fantasztikus vagy, Kinga! Engem ilyesmire nem lehetne rászedni, az biztos.

Boldogság vár :) írta...

Jajj, de buli :) Nagyon tetszik, ahogy megoldottad :)
A Te tortád se semmi :D