2011. március 21., hétfő

Kicsit megkésve,

de azért megmutatom, hogy Gerdának varrtam egy kis ünneplő szoknyát. Mivel ő most kezdte az ovit, nem volt szép szoknyácskánk, vagyis ilyen sötét ünneplős, érdekes Zorkának nem kellett.
Bár volt egy szép bordó szoknya amit még drága nagyikám varrt, a legkisebb húgomnak és Gerda imádja, inkább gyorsan elkészítettem neki ezt.
Szerettem volna azt a 2-3 részből álló, ráncolt loknis szoknyát, de mivel még nagyon ruhát nem varrtam, és fél napom volt, így inkább maradt a sima húzott derekú.
Sötétkék bársonyból készült, alján pamutcsipkével.  Szerintem szép lett :)

Közben készült még 2 kokárda is, mivel 2 gyerekem jár oviba, Zorka meg most az iskolával egyenkokárdát viselt, fellépésük volt. Tavaly készítettem már egyet, de az nagyobb lett, mert minden színből két sor készült, ezek 1 sorosak és épp megfelelő méret.
Jövőre virágformát is szeretnék, olyan szépet láttam az egyik óvónéni kislányán, majd megkérem a készítőjét, mutassa már meg nekem :))

Közben sorra kapja el az összes gyerekem a bacilusokat. Azt hittem lassan ennek vége lesz, ha jön a jó idő, de se jó idő, se betegség vége. Nem is haladok semmit :(
Valamit azért mégis befejeztem, de ez már egy másik bejegyzés lesz. :)

1 megjegyzés:

Amaranta írta...

Csinos lett a szoknya, és elegánsak szerintem a kokárdák is.

Nálunk az oviban egyformát kaptak a gyerekek.