2010. április 16., péntek

Tűtartó

Kicsit elvesztem, megvolt az oka, most már kezdek észhez térni.
Holnap lesz a Régiós Folvarrós Találkozó, itt Kecskeméten, Tűtartó varrását fogjuk, vagyis inkább fogják a lányok megmutatni. Én majd büfézek :)
Én is elkészítettem a sajátomat, hogy ne menjek üres kézzel, persze sütit viszek, de valami varrományt is végre felmutassak már.
Hát nem hazudtoltam meg magam. Sokáig gondolkodtam milyen legyen az eleje. Nem akartam csak sima mintás anyagból készíteni. Nem mintha rengeteg időm lenne, de akartam végre, hogy igen, ez tényleg olyan, amit szeretnék, ami tetszik és ez vagyok most én.Először redworköt akartam, de életemben nem csináltam még, és bár nagyon tetszik, hadilábon állok a szálvarrással. Kicsi mintát sem találtam. Úgyhogy ezt kilőttem.Aztán a keresztszemes is el van mostanában hanyagolva, szóval az ist félretettem. Sajnos a szalaghímzéses bulin nem tudtam ott lenni, így csak irigykedek, hogy a napraforgós lányoknak milyen szépen sikerültek. Egyszer majd talán én is kipróbálom.
Aztán gondoltam egyet, mert mostanában inkább kötök meg horgolok, varrógépem a költözés óta dobozban:(, szóval, hogy ilyen lesz az eleje, vagy horgolt.Találtam sok szép hatszöget, reméltem az egyik méretben majd megfelelő lesz. Vékonyabb fonallal, 1,5 horgolótűvel az egyik minta pont akkora lett, amekkora kell. Élmény volt horgolni, bár a kicsi tű megszenvedtetett :)
Az összevarrással megszenvedtem, mire a jó vastag kartonnal bélelt hatszögeket összeillesztettem, plusz még a horgolást.Szerintem megérte, az eredmény nekem nagyon tetszik. Nem mondom, hogy tökéletes, és hogy nincs nála szebb,de az enyém és hasonlít rám :)
( A kitűzővel meg itt szenvedek, hogy hogy csináljam meg gép nélkül :()

4 megjegyzés:

Karina írta...

Hát ez csodaszép! Nagyon ügyes vagy:)
Lehet, hogy az ötlelet le fogom koppintani, ha nem baj:)

Pillle írta...

Eszméletlen jó!!! Gondoltam, hogy a horgolást is lesz belelopod, de nem ebben e formában. :)

Hella írta...

És ezt nem mutattad meg nekem, mikor Nálad voltam?!:-) Jaj de jól néz ki!:-))

Zorka4 írta...

Köszi lányok! Karina, nyugodtan :)