2011. november 22., kedd

Vigyázat, fertőző!

Az úgy volt, hogy havonta egyszer összejövünk a (nemcsak)kecskeméti  kötős lányokkal, akikkel sokat dumcsizunk, nézegetjük egymás szépségeit, sütizünk, aki akar, köt, horgol....és jól érezzük magunkat.
Bár ha jól emlékszem az utolsó két-három talit úgy is jellemezhetném, hogy néztük és pörgettük a rokkákat....

Így kezdődött.... mereven tartottam magam, először csak a kézorsóra csábultam el, mint azt már mutattam, mert Anett megfertőzött minket.
Ezzel azonban nem ért véget a fertőzés.....a járványt megkapta Kata, (minő szerencse), Vera, aztán Melinda, Ildi, Marcsi, soroljam még?
A járvány hozzám is elérkezett....szerencsére nem jár komolyabb, látványos tünetekkel, bár gyorsan terjed, mert a gyerekeimet is utolérte :))))

Kata, annyira megfertőződött, hogy képes volt Bözsikét félretolva egy új szerelembe esni Gusztival.

Így én szerencsésen megkaphattam Bözsit. Ő egy két ékszíjas rokka, nem tudom milyen idős, de nagyon szép formája van.
Múlt héten meg is érkezett, rögtön beillet a család többi tagja közé, olyannyira, hogy a gyerekek rögtön hancúrozni keztek vele :)

Én alig fértem hozzá,amikor mégis hozzájutottam, megkenegettem, mert nem akart dolgozni.
Szétszedtem összeraktam, már fekete voltam mindenhol, de valahogy akadt, szorult...a lányokat már lefárasztottam a kérdéseimmel, hogy ki a béna, én vagy ő?
Nem húzta a fonalat be, ha húzta szaggatta, ha behúzta és nem szaggatta, akkor én szaggattam, és így ment ez talán két napig......
Aztán ráéreztünk egymásra és  úgy érzem lesz ebből még nemulass :))))

Eddig próbagyapjút fontam vele, Rikkeréknek volt itthon régebbi szalaggyapjúja, most úgy érzem,  eljött a pillanat, amikor mást is nekiállhatok vele fonni...

Egyetlen bajom vele, hogy sajnos csak egy orsó és egy tárcsa van hozzá, szóval majd tekergetnem kell a fonalkáimat sűrűn...bár ez legyen a legnagyobb bajom.



Így kezdtük, de volt ennél rosszabb is.


Alakul

Persze azt sem bírtam ki, mikor megláttam Betti szépséges rovingját, hogy ne rendeljek be egyet magamnak.

Hát ezt sikerült fotóznom róla, ez minden csak nem jó....így kértem Bettit, hogy adja kölcsön a fotóját, amit ő meg is tett.

Bucilla Betti fotója, most már Kinga rovingja :) Köszönöm Betti.



Hogy ez a szépség min fonódik majd meg, azt még nem tudom, majd meglátom, egyelőre a kézi orsóra szavaznék, de lehet, öregasszony leszek, mire elkészül :)))
Mindenesetre nagyon kíváncsi leszek, milyen lesz fonalként.








2011. november 11., péntek

Mostan színes terítőkkel álmodom :))

Az idei óvodabálra készültek ezek a terítőcskék, az asztalokat fogják díszíteni a többi szépség mellett, amit más anyukák és óvónénik készítetek. Levendulás vázák alá kerülnek és holnap megkuksizom az összeset :)
Csak megmutatom, hogy nem vesztem el teljesen, bár túl vagyunk egy majd 3 hétig tartó betegségen Gerdával, szerencsére már jól vagyunk.
Közben foltvarrós tanfolyamra járok, és itt a  faluban is indult foltvarró kör, aminek nagyon örültünk. Majd az ezeken készült apróságokat is megmutatom.
Az utóbbi napokat a terítők horgolása és egy babavarrós tanfolyam tette egésszé, de erről majd később, ha már meg tudom mutatni a kis szépségemet.
No, és el ne felejtsem, továbbra is fonogatok, és már egész szép egyenletes a fonalam. Igaza volt Anettnek, mikor azt mondta, jó gyapjúból sokkal jobb fonni, ne sajnáljam a próbálgatásra sem a szépet.

Kb. 18 cm átmérőjűek, még keményítésre várnak.

Színátmenetes fonalam második színe




Blogzártakor érkezett a hír, hogy nekem is lesz egy rokkám :)))) Szóval izgis napoknak nézünk elébe.

Szép hétvégét mindenkinek!