2013. január 29., kedd

Karácsonyi ajándékozós HKK

Szombaton volt az első idei Kötős Klubunk, ami azért is volt izgalmas, mert ilyenkor tartjuk a karácsonyi ajándékozós játékot.

Én Katát húztam, végül egy szürke alpaka-gyapjú tartalmú fonalból kötöttem neki kézmelegítőt.
Magic loop technikával készült, egyszer sikeresen beletörtem a tűmet, de ezt leszámítva nagyon élveztem a kötését. Mutatós, egyszerű, haladós minta.



Minta: Seeta ujjatlan kesztyű
Fonal: Yves Saint Laurent Santiana (40% alpaka 36% gyapjú 24 % polyamid)
Kötőtű: Knitpro 3 mm-es

Nagyobb képeket a Ravelry-n láthattok.

Én pedig ezt a két szépséget kaptam, Katitól. Köszönöm szépen.



2013. január 26., szombat

JÁTÉK!!! JÁTÉK!!!!

Nem vesztem ám el, csak éppen titkos meglepit készítettem, amit még nem tudok mutatni, és egyéb félkész darabok is vannak.
Addig is, ha van kedvetek, játszatok velem, mert játszani jó!

A játék nyereménye, a lenti képen látható kis összehúzható szütyő, amiben akár kötős, akár varrós dolgaidat tárolhatod,ha pedig ilyened nincs, rád bízom, mit tárolsz benne :)

A játék részvételéhez csak annyit kell tenned:

1. Legyél a rendszeres olvasóm és
2. Kedveld  FB-on az új oldalamat a King.Art-ot, és oszd meg a játék lehetőségét.
3. Hagyj nekem egy megjegyzést akár itt, akár a fb oldalon a játék meghívás alatt, de arra kérlek    Benneteket, csak az egyik helyen.

A játék  január 26- február 8-ig tart. Utána hétvégén sorsolok a gyerekeim segítségével.

Köszönöm, hogy velem játszotok!





2013. január 5., szombat

Heti fonós-türkiz

Ebben az évben az első fonás és az első navaho is.
Régóta szerettem volna már kipróbálni, de a karácsonyi készületek miatt még váratott magára. A türkíz maradék gyapjamat pont alkalmasnak találtam rá, mert kevés kimaradt a boleró féle gyapjúból és gondoltam, hát próba szerencse.
Őszintén megvallom, hogy ilyen nehezen talán még semmit nem sikerült elsajátítanom. Lehet, hogy a gépünk romlása is betett, mert telón ugye kisebbek a videók, meg a gyereksereg körülöttem sem volt segítőkész, de  nem tudtam megcsinálni úgy ahogy kellett volna, a fonal eleje így kissé kacifántos.
Aztán pihenőre küldtem őt is, magam is, hogy aztán néhány nap múlva újrakezdjem, és akkor valahogy megértettem, hogy hogy is kell ennek menni. Ebben nagy szerepe volt Erikának, aki mondta, hogy nézzem meg még többször a videót és fejben ha megy, akkor menni fog :))) Ráéreztem, hogy bal kézzel mit kell másképp tartani, és utána már egész jól haladtam.
Ilyen csavarodós fonalkám viszont még sosem volt :) Olyan energizált lett, a motollára is nehezen tudtam feltekerni,hiába csapkodtam a kád oldalához, és súlyoztam is, maradtak benne kunkorok, de már tovább nem akartam, mert azt sem szeretem ha teljesen elmegy a fonal rugalmassága.
Édi látvány volt mindenesetre és egész pofás, teljesen más, mint a kétágú, és nagyon tetszik, még ha nem is tökéletes.


Itt is látszik, hogy feltekerni sem lehetett normálisan a kunkorok miatt



Hát ilyen lett, az idei első fonásom.

Manópostás gyapjú nagyjából 70 gr/122 méter

2013. január 2., szerda

Visszatekintő

Sok minden történt ebben az évben, kerek évszámos szülinap, családi ház kertrendezése, kézimunkában élre tört az új szerelem, a fonás, ami mennyiségben remélem ebben az esztendőben sem csökken, tekintve, hogy igazán májustól lobbantam be.
Bízom benne, hogy a kissé elhanyagolt varrás újra erőre kap, már ami a kedvemet érinti és a kedves varrógépem sem fog sokat sírdogálni.
Év végére képbe lépett a szappankészítés is, pedig igazán nem akartam már mást a nyakamba venni, de azt hiszem ez is marad :)
Mit is kívánhatnék még, hiszen azt hiszem minden megvan, amit igazán szeretnék, talán csak annyit, hogy minden maradjon így szeretetben, egészségben, békességben, barátságban. Egységben. Megtalálva az átmeneteket a kézimunka, család és barátok között.

Egy kis összefoglalóval a hirtelen megtalált képekből kollázst készítve kívánok......


.........Boldog új évet minden kedves olvasómnak! Köszönöm, hogy velem tartottatok a múlt évben, szeretettel várlak Benneteket 2013-ban is.