2012. október 27., szombat

Heti fonós- Türkiz cirmos

Ez a fonal végeredmény nem igazán lett nekem tetsző. Az egyik szála ebből a gyapjúból lett fonva, ami nagyon tetszett, egy baj volt vele, hogy mivel csak 5 deka volt, így kevésnek bizonyult. Igazából Zorkával festettük és gondoltam, hogy majd ő megfonja, gyakoroljon, de nem akarta, kérte, hogy én csináljam és kössek neki belőle bolerót.
Mivel 1 szállal nem mertem hagyni, összecérnázva meg kevés lett volna, így feltúrtam az itthoni készletet és találtam hozzá egy türkiz manópostát gyapjat, megfontam és hozzácérnáztam...
Háááát, szerintem nem kellett volna, először szét is akartam szedni, de gondoltam megvárom Zorkát vele, ő neki meg tetszett, hát így maradt.


Ilyen volt, itt próbáltam hozzá a türkizt, illik-e színben

Cérnázás előtt



Hihetetlen módon viszont vastag lett, ami szerintem nem is látszik, legalábbis nem ennyire.

A mérete ugyanis: 95gr/ 192 méter.

2012. október 24., szerda

Heti fonós - acélkék

Ez a fonalam sem most készült el, de a géphiba sajnos eltolja a posztokat egy kissé. Bár a tempóm nem turbó, előbb utóbb utolérem magam :)

Ezt a gyapjat még Anett barátnője hozta nekünk, a Knitpicktől. 100 % peruvian highland wool.
Nagyon szép volt már gyapjúban is, teljesen bele voltunk szerelmesedve, 20 dekát kértem ebből most 10 dekányit fontam meg.

Egy bajom van vele, képtelenség normálisan színhelyesen fotózni.



Acélkék - 100% Peruvian Highland Wool 95 gr/ 350 méter


Az az érdekes számomra, hogy nem tűnik olyan vastagnak, mint amekkora a számok szerint.


2012. október 14., vasárnap

Egy újabb festés

Ezek a gyapjak másnap készültek, de a gépünk még mindig szervízben van, és így nem tudok blogot sem írni.
Szintén Kolombussal festettem őket, kivéve a kékeset és zöldeset, ezek ételfestékkel kevergetve kevergetve keszültek el.










A két utolsó kép Gabit dicséri, ő készítettel el, annyira gyönyörűek lettek, szinte el sem hiszem, hogy ezek az én gyapjaim :)))

Mutatnék még egy képet, ami büszkeséggel tölt el, pedig nem én fontam, hanem Zorka lányom. Első próbálkozásnak nem rossz szerintem ugye? :)

2012. október 3., szerda

Mostan színes gyapjakról álmodom

Egy ideje ... vagy még több, mindenesetre elég régóta. csak gyűjtöttem magamnak a fehér gyapjakat, hogy majd egyszer.....ha meg mégsem, hát megfesti nekem az én drága Katám :))) Festeni nem mertem, az olyan misztikusnak tűnt. Nem tudom, mitől kattantam így rá most hirtelen, de szinte együltő helyemben néhány napon belül elkapott a festési láz, és megszíneztem 0,5 kiló gyapjút. Tudom, másnak ez kicsi adag, de nekem kezdésnek rengeteg :) Ami számomra a leghihetetlenebb, hogy annyira jók lettek szerintem elsőre. Csak ámultam, hogy eddig ugyan miért nem? Merthogy most aztán még mindig festenék, de isteni szerencsére, kifogytam a színekből :))
Meg hát meg is kellene ezeket valakinek fonni, ugyebár.

Hát lássuk a medvéket :)))

 
Ő az első, teljesen odáig vagyok érte.



Lilás, pinkkel megszórva.


Ketten száradnak
 Ők voltak az első kettők, teljesen odáig vagyok értük. Másnap megfestettem a többit, aztán a gyerekeim is besegítettek, szóval nemsokára jön  többi.
Ezeket Kolombussal festettem, és teljesen jól működött, szinte semmit nem eresztett a színéből. Rikkerék pihe puha szalaggyapjúja és isteni puha is maradt.