2010. szeptember 23., csütörtök

Thomas, a gőzmozdony

Tesóm kisfiának készült el végre ez a kis mozdony. Most hétvégén lesz a szülinapja, és elég hamar elkezdtem, hogy tuti kész legyek vele, ismerve magamat :)
Saját elképzelés alapján készült a mintája, mondjuk ez meg is látszik, mert nem lett tökéletes :(
Jó nagy lett, kb. 30 centi,  kerekei a könyvben amiből néztem kékek voltak, most látom valamelyik nap a Tv-ben meg fekete. Sajnos valahogy a kitömés miatt nem akar normálisan állni, próbálom igazgatni, mire a lendő kis társa megkapja.
No mindegy, ez már ilyen marad, remélem Mirkónak azért tetszeni fog.
A gyerekeim persze rögtön ráugrottak, hogy ha majd neki nem kell, akkor hozzuk haza :)


2010. szeptember 14., kedd

Mondd, Te kit választanál?

Már megint varrógép vásárláson jár az eszem :) Persze ez időnként visszatér, mert valami miatt eddig mindig lemondtam róla.
Merthogy úgysem használom ki rendesen, meg úgysem tudok elég szépen varrni, meg minek is az nekem, meg sem érdemlem, meg drága ésatöbbi ésatöbbi :)
Most megint itt járok, mert érzem, hogy szeretném, és érzem, hogy akkor többet varrok és mindig az húz vissza, hogy az én gépem csattog,  meg csak cikkcakkot tud, na meg persze egyenest is.
Meg semmi kis díszítőöltést nem tudok feltenni arra amit varrok, mert ugye nekem ez is fontos szempont. Tudom, hogy mások ilyen egyszerű géppel is csodákra képesek, de engem ez nem nyugtat meg :D
Miután a rég kiválasztott gépet a Pfaff Smart 200 c-t eltüntették a kínálatról, fogalmam sincs, hogy hova és minek,
 ami a rostán még fennmaradt, azok ezek a gépek:

Berninna bernette 92c

Janome-2160-dc

Janome 3160 qdc

AEG 680

A 2 nagy esélyes a Bernina és a Janome 3160as. Viszont amit néztem, hogy létezik, hogy pl a Janomén nincs gépi pelenkaöltés, meg öltés hossz és szélesség állítás, meg tűpozició?
Merthogy ezek nincsenek felsorolva, vagy annyira alap, hogy már meg sem említik?
Tudom attól is függ, miket varrnék, elsősorban ilyen kis kincsembincsemekre gondolok, de azért néha lehet kisebb ruha darabokat  is varrnék.

Szóval, aki tud esetleg segíteni a döntésben, pozitív és negatív élményekkel, tapasztalatokkal, annak nagyon köszönöm előre is.