2009. augusztus 31., hétfő

Szuzi és Balambér

Hunornak készült kb.2 hete ez a kisegér. Még nem kapta meg, mert a névnapja 10.-én lesz, de mivel bízom benne, hogy nem nézi a blogot, megmutatom.
Ő Balambér, vagyis egyelőre én neveztem így :)
Éppen fára mászós kedve volt, amikor lefényképeztem.
Aztán pózolt nekem a padon is.
Catania fonalból készült 2-es tűvel. A feje a Praktika újság leírása alapján készült, de mivel a többi része darabokból lett volna és a végén kellett volna összevarrnom, inkább körbehorgoltam a végtagjait.
A nadrágja saját minta, ott is körbehorgoltam az egészet, mivel nem volt kedvem varrogatni.
Remélem tetszeni fog majd új gazdijának.

Másik új kisállatunk egy kiskutya. Zorka kapta, ő választotta a mintát. Hát még szoknom kell az ilyen mini részek horgolását, mert eléggé figylenem kellett, hogy ne alakuljon át a lába vagy a farka torz részekké :))
Nem lett tökéletes, de új gazdija azóta állandóan hurcolgatja, szóval elkényeztetett öleb lesz.

Rikker féle gyapjúból készült, szintén 2-es tűvel.
Itt vannak ők együtt,látszik a méretbeli különbség is.

Ez a 2 zsák pedig Botinak készült, mert persze kedden suli és a tesóm engem kért meg két uzsonnazsacskó megvarrására. nem nagy dolgok, de végre varrtam is, és továbbjutottam a féligkész hátizsákommal is, remélem hamarosan azt is mutathatom.

2009. augusztus 3., hétfő

Nézd itt jön...

Noddy!!
Hogy ki is ő, egy kisfiú, aki Játékvárosban él, és legkisebb gyerekem totál rákattant, úgyhogy muszáj volt megkötnöm. Szerencsére a mintája megvolt már, nem kellett sokat kutakodnom utána.
Nem volt túl bonyolult, csak rengeteg pici apró részből kellett összehozni, ráadásul én szívesebben kötöttem volna körben, de nem mertem bevállalni a minták átírását :))
A fonal pedig látszik, hogy a piros Lisa, vagyis én látom, mert iszonyatos rossz volt nekem kötni ezekkel a szupi tűkkel, nyikorgott, és a végeredmény is olyan lyukacsos lett. Azoknál a fonalaknál, amiben van egy kis gyapjú valahogy sokkal szebb lett a kötés.

Szóval volna mit alakítani rajta, de ő már így marad. :)
A gyerekek rögtön kezelésbe vették.


Ez pedig a Shetland kendőm, egyelőre így áll, próbálok haladni vele, meg ugye a Titánia is nagyon tetszik, jó lenne a többiekkel végigcsinálni, de ebben a tempóban nehéz lesz. :(
Azért remélem egyszer elkészülök velük.

Van még egy féligkész horgolt táskám is amit nem tudtam lefotózni, mert épp teli lett a gép memoriája.Sebaj, majd legközelebb, sok látnivaló úgysincs rajta. :))

Játék és nyereményözön Erikánál


Aki imádja a gyönyörű kendőket, vagy aki csupán kötni szeret, vagy játszani, annak mindenképpen érdemes benézni Erika oldalára, mert hatalmas ajándéközönnel vár minket.
Hajrá lányok, lehet ámuldozni!