2009. április 29., szerda

Száguldás 2 vagy 3 keréken

Ilyenek a rosszcsontjaim, amikor kiélvezik a száguldás mániájukat. :))


Újabban már a legkisebbet is elérte, nem győzök utána rohangálni.

Liliomfa virágzás

Nem tudom megállni, hogy ne mutassam meg, milyen gyönyörű volt az idén ez a fa anyuék kertjében. Maga a bokor, mert szerintem fának még nem nevezhető nem olyan nagy, kb. akkora lehet mit én, de ilyen rengeteg virág még sosem volt rajta.
Hatalmas öklömnyi virágok nyílnak rajta. Apu már nagyon régóta szeretett volna egy ilyen fácskát, de nem merték bevállalni, mert elvileg a savanyú földet szereti. Úgy látom viszont meghálálja, ha gondozzák, és abban igazán nem szenved hiányt.
A kép húsvét körül készült, most már levirágzóban van, de még mindig szép és még mindig virágzik.
Na és persze a kert többi része hasonlóan szép, és mi most itt élünk. :))

2009. április 15., szerda

Amik elmaradtak

Mivel netünk még most is csak néha-néha van, így persze sok mindent nem tudok felrakni ide.
Ilyen ez a babóca is.
Múltkori bejegyzésemben írtam a borogatós tanfolyamról és hogy ott láttam egy kis babát, amire Gabi hívta fel a figyelmemet.
Egy kötött baba volt, kicsi, kézbe való. Gyorsan, nagyjából méretet vettem róla és lefényképeztem, mert tudtam, hogy nem bírom ki, és nekem is kell egy hasonló.
Hát nem volt egyszerű így saját kútfőből elkészíteni, vagyis a nehéz igazán az volt, hogy már félig kész volt a teste, mire rájöttem, hogy talán le kellene írni, hogy mikor mennyit szaporítottam, stb. :) Szerencsére magára a mintára ráéreztem, hogy most mégis, mit csináljak, hogy formásodjon, de mindezt leírni! :)
Szóval ez a kis manócska kerekedett ki belőle, amit aztán a gyerekeim nagy élvezettel öltözetnek. A ruhája és a sapkája külön van, a ruha ujjába bele lehet dugni az ujjaidat, és bábozni lehet vele.
Mondanom sem kell, hogy a képek itt sem lettek túl jók, hiába no, úgy látszik fényképezni nem tudok :(

Játék a kötőtűkért!

Gabella játékot hirdetett a blogján. Aki szeret kötni és szeretne egy csodás "Symfonie Wood Kezdő szett" névre hallgató kötőtű készletet a KnitPro cégtől, az ne hagyja ki ezt a fantasztikus lehetőséget!

A játék további részletei itt találhatóak.
A jelentkezési határidő: május 3. éjfél.

2009. április 13., hétfő

Húsvét és tojásvadászat

Végre ide jutottam, ma még talán nem vagyok elkésve a húsvéti dolgaimmal. :)
Készen lettek időre, pedig jól belehúztam, hiszen egyszerre ennyit viszonylag rövid idő alatt nem varrtam még. Nem nagy dolgok voltak, csak 7 gyerek van a közvetlen családban és szerettem volna nekik egy kis meglepit készíteni.
Úgy érzem sikerült is.
Előzményként, csak annyit írnék, hogy itt anyuéknál húsvétkor tojásvadászat van a gyerekeknek. Aki már képes szaladni és keresgélni, az ilyenkor mindig gyűjti a tojásokat kinn a kertben:)
Ehhez a nagyobb gyerekeknek, kellett ugye 5 tarisznya vagy kis szatyor, hogy legyen mibe gyűjtögetni. Mindig azzal volt ugyanis a baj, hogy nincs elég kosár :))
A 3 fiú kapott zöldes-narancs-sárgás árnyalatú táskákat, nagy sikert arattak ma már ebben jöttek mind locsolkodni, és persze Zalán is nagy örömmel vitte a locsolkodó körútjára.
A két csajszi pedig egy-egy szép királylányos mintás táskát kapott. Mikor kinéztem a mintát még nem gondoltam bele, hogy ennek kör az alja és az nem olyan egyszerű, de szerencsére annyira nem lett béna.
Sajnos a képek nem igazán adják vissza sem a színeket, sem a formát, mert a nincsenek kitömve még a táskák semmivel, csak kutyafuttában kaptam lencsevégre őket, mielőtt magkapták volna kis gazdáik. A rózsaszíneknek sem ilyen béna az alja, mint a képen látszik :))


A két kicsi, Gerda és Mirkó még annyira nem élvezi a kutatást a bokrok között, így ők mást kaptak.
Két kicsi kerekeken guruló báránykát. Húzogatni is lehet. A tesóm teljesen eldobta magát tőle és Mirkó is élvezettel ráncigálta a sajátját.

Húsvét előtt még varrtam kis tyúkocskákat és báránykákat, a tyúkokat a kecskeméti Napraforgósok tanították, a bárányok ötlete pedig Timitől származik.
Ahogy így nézegetem a képeket kicsit le vagyok sújtva, mert a jobbik gépünk bedöglött és ez pedig nem adja vissza a hangulatot, pedig olyan szép volt az asztal is :( Hátha apu gépeén jobbak a gépek, akkor majd kicserélem őket.