2008. október 30., csütörtök

II. Kecskeméti Mamami Találkozó

Ma délelőtt volt a második találkozónk! Ha így haladunk utolérjük a pesti csapatot :) Persze nem erre pályázunk, eszünkbe sem jutna, főleg, hogy én még sajnos soha nem jutottam fel egy Igazi Klubra. Örülök, hogy összejött ez a remek kis csapat, és bízzunk benne, hogy rendszeresen talizhatunk.
A mai tali, Gabinak köszönhetően a Waldorf-oviban volt. Nem tudtuk előre, milyen lesz az idő, így zárt helyre szerveztük, bár a ma délelőtti időjárás még az Arborétumnak is kedvezett volna.
Még soha nem jártam ebben az oviban, nagyon tetszett, hogy csak természetes játékok voltak, számomra is érdekes felfedezés volt. A gyerekeim is nagyon élvezték, haza sem akartak menni.
A mai talin már többen voltunk, az előző résztvevők (Rozmaring, Gabi, Duracellnyusza, én) közül Emma nem tudott eljönni, viszont eljött Ancsurka Nagykőrösről, Ágerz-Ági és velünk volt még Móni, aki bár nem Mamamis, szintén ilyen hasonszőrűen hordozós és gyerekcsüngő, mint mi vagyunk :)
Próbáltunk horgolni is, Ancsurka próbált nekünk virágot mutatni, de mivel őszi szünet volt és több volt a gyerek, kevesebb idő volt beszélgetésre. Remélem azért egyszer az is sikerül.
Szerintem ismét egy szuper tali volt, mindenki jól érezte magát.
Köszönet az ovinak a helyért, és remélem nem csináltunk túl nagy galibát :)
Íme néhány kép, a többi itt látható, képtelen vagyok feltölteni többet ide, annyira lassú a net :(

2008. október 29., szerda

Gerda sapkája és a csigabigák

Múlt hétvégén elkészültem Gerda sapijával, aminek a mintáját Jucuu blogján láttam. Persze, ahogy elkészült hozzá a kötéspróba, láttam, hogy kicsi lesz rá. Átszámolást eddig soha nem csináltam, ez az amit még nagyon gyorsan meg kellene tanulnom :)
Judit persze azonnal a segítségemre sietett és átszámolta nekem a nagyobb méretre a sapkát és már köthettem is.
Kétféle színű fonalat vettem hozzá, szerettem volna csíkosra csinálni. Nagyon tetszett az a kis fodros megoldás is, de a végén simán hagytam, mert nem voltam biztos benne, hogy a csíkok mellé még fodor is kell. Került a végére még egy kis bojt is. Szerintem így is jó lett, Gerda édes benne, de állandóan le akarja cibálni a fejéről, ez a próbák alatt is előfordult, alig tudtam rá felpróbálgatni.
Még nem nagyon hordtuk, mert szerencsére szép idő van, de egyszer bevetésre kerül majd.
Csigabigák:
Legelőször Dominika blogján láttam a csigákat, neki azt hiszem a nagymamája kötötte. Ott láttam az eredeti oldalát is, annyira édesek, az a sok kis csiga :)
Rögtön nosztalgiázni kezdtem, ugyanis gyerekkorunkban a tesómmal mindig csigafarmot gyűjtöttünk mamám kertjében. Rengeteg csigát összeszedtünk és csináltunk neki remek kis kuckókat, biztos a csigák is nagyon élvezték :))
Aztán idén nyáron ugyanezt a lányom csinálta az unokatesójával, a húgom fiával. Szóval ezek a csigák kellettek nekünk.
Kettő készült belőle egyelőre, a szürke elég gyakorló darab, mert este kötöttem és a teste elég bénácska. A másik sokkal szebb lett, tegnap készült el. Ezt a példányt már Ancsa magyarítása alapján készítettem. És szerencsére sikerült a csápja is, az elsőnek kénytelen voltam horgolni, mert egyszerűen nem bírtam megcsinálni a zsinórkötést. Azóta már sikerült, bizonyíték rá Gerda sapkájának a zsinórja :)

2008. október 26., vasárnap

Őszi hangulat

Lassan itt is beköszönt az ősz, én pedig egy új sablonnal színesítem a blogot. Nehéz volt a választás, de mivel most úgyis ilyen évszak van, ennél maradtam. Remélem Nektek is tetszik :)

2008. október 23., csütörtök

Kipécéztek :)

Fogalmam sem volt, hogy megy ez a játék a blogolók között, de ha már kipécéztek, akkor játszunk egyet :)
Cserika78 hagyott nekem üzenetet, hogy kipécézett, aztán most láttam, hogy Ő is kecskeméti.

Nézzétek el nekem, ha a formázás nem tökéletes, mert ehhez nem igazán értek :)


Szóval a szabályok:
1. linkeld be a blogodba azt, aki kipécézett
2. ossz meg magadról hét dolgot, akár különleges, akár hétköznapi
3. pécézz ki 7 embert, nevezd meg őket és linkeld be a blogodba
4. egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukban, hogy ki lettek pécézve.


1. Elég zárkózott típus vagyok, nehezen nyílok meg, de ha valakivel jól kijövünk, akkor nehéz lelőni :)
2. A legfontosabb számomra a kis- és nagy családom, ehhez hozzátartozik, hogy elég sokan vagyunk. Olyanok vagyunk, mint egy zajos olasz család, néha őrjítőek is tudunk lenni, de nélkülük félkarú lennék.
3. Több, mint 6 éve itthon vagyok a gyerekeimmel, és örülök, hogy ezt megtehetem.
4. Most rákattantam mindenféle kézimunkás dologra, varrás, kötés, hímzés, ezek közül most éppen kötögetek.
5. A legtöbbet nézegetett fórum számomra a Mamami :)
6. Szeretném végre befejezni a nyelvvizsgámat, és kézbe venni az óvónői diplomám.
7. Hamarosan elkezdjük építeni a saját kertes házikónkat.

Akiket pedig kipécéztem, remélem van kedvük játszani :)
1.Jucuu
2.Cimpulusz
3.Ancsa
4.Dominika
5.Ilkuchta
6.Gabcsap
7.Kisgekko

2008. október 14., kedd

Zoknifonalak az Aldiból:)

Két napig szinte az internet közelébe sem jutottam, ugyanis, mint lentebb látható, zsúfolt programunk volt a hétvégén szerencsére :)
Így aztán a Mamamin sem láttam, hogy a lányok az Aldis fonalakat ajánlgatják. Timi csörgött rám reggel, hogy nézzem csak, mi van az áruház honlapján. Persze, hogy itt Kecskeméten nincs Aldi. Na, nem mintha hiányozna, csak ilyenkor :)
Szóval gyors gondolkozás után autóba ültünk és átruccantunk Ceglédre. Nagyon nehéz volt válogatni, itt kb. 10 féle fonal volt, abból csak 4 félét vettem, a többiért sír a szívem. Eszméletlen jó színek voltak, és végre tényleg zoknifonal, amiért eddig kiloholtam a lelkem, hiába.
Most viszont itt vannak és már csak kötésre várrnak. Elég vékonyak, szerintem 2,5-es tűvel kell kötni őket, ezért felnőtt zoknit egyelőre nem vállalok be, majd meglátjuk.
Ilyen színeket vettem, persze mindegyikből van még 2 gombolyag, hiszen 4 volt egy csomagban:

Határtalanul Foltvarró Kiállítás Budapesten

Vasárnapi program a foltvarró kiállítás volt Pesten a Budai Várban.
Tavaly már voltunk fenn és nagyon szép volt. Idén is szerettünk volna felmenni Timivel, így már csak a két nagyobb gyermekem pesztonkázása és a férjem rábeszélésén múlott, hogy feljutunk-e. Nehezen tudtam magam rászánni, mert néha annyira nem volt kedvem, máskor meg nagyon.
Anyuék végülis elvállalták Zorkáékat, velük nem igazán lehet még ilyen kiállítást nézni, így négyesben felmentünk. Gyönyörű idő volt, és hát a helyszín, a Budai Vár egyébként is csodálatos, ilyen szép időben meg különösen. Kinti sétáknál sajnáltam, hogy a két lókötő gyerekem nincs velünk, azt biztos élvezték volna, de a benti kiállítás csak nyűglődés lett volna nekik, így majd legközelebb velünk is felmegyünk csak sétálni a Várban. A kiállítás most is nagyon szép és igényes volt, mindig ledöbbenek, hogy mekkora műveket képesek megvarrni a foltvarró lányok. A képek nem adják vissza az igazi élményt, nem igazán látszik rajtuk, hogy egyik-másik kép milyen pici darabokból készült.
Egyszerűen fantasztikusak!
Nézzétek és csodáljátok! :)




2008. október 11., szombat

Országos keresztszemes találkozó

Teljesen lemaradtam az események dokumentálásával, egy félig kész bejegyzést próbálok felturbózni, hátha sikerül :)
Október 11-én nálunk zajlott az Országos keresztszemes tali. A Művházban béreltünk termet, remélve, hogy sokan eljönnek és ismét szép munkákat láthatunk. Végül kb. 25-30-an lehettünk, jöttek a lányok Pestről, Gyuláról.
Olyan jó volt megint ennyi szép munkát élőben látni! Teljesen más mikor az ember a képernyőn nézegeti, vagy amikor megfoghatja, és a készítőjével is megismerkedhet.
Én az elmúlt évben nem nagyon hímezgettem sajnos, egyszerűen ez a legidőigényesebb kézimunka számomra. Most megint elkapott a láz, remélem nemsokára legalább egy icipici mintát kihímzek, bár ha ránézek a frissen vásárolt fonalaimra.... Hát, nehéz a választás.
Néhány kép, amiket a lányok magukkal hoztak megmutatni, persze a teljesség igénye nélkül.
Remélem nem gond, ha itt is látják a munkáikat :)

2008. október 7., kedd

Az első zoknim

Végre elkészült az első zoknim.
Mikor a macsekot kötöttem, Jucuu a blogján próbakötőket keresett, és nagyon örültem, mikor rám is gondolt. Elkezdtem keresni a városban, hol találnék normális fonalakat, természetesen sehol nem volt. Tisztára kibuktam, hogy itt csak akrilfonalakat lehet kapni, amiben gyapjú is van, olyat alig és abban is csak 20 % maximum. Végül találtam ezt a fonalat, amiből készült, nem 75 % a gyapjú benne, de majd használatban kiderül, hogy működik. Első benyomásom, hogy kényelmes meleg viselet, de nem izzadós.
Persze nem haladtam olyan gyorsan, mert a saját lábamra terveztem, és idő hiányában a nagyobbacska zokni nehezen készült. Ráadásul, mivel ezek nem sztreccs zoknik, a férjem jókat poénkodott rajta, hogy most már jó lenne, ha végre megkötném az orrát, mert ha így haladok az ő labméretére lesz megfelelő.
Judit nagyon szuper leírást adott és még az olyan laikusoknak is könnyen érthető volt, mint én vagyok. Azóta már a részletes leírás fenn van az Ő blogján,és mindenkinek szívből ajánlom, ha szeretné kipróbálni a zoknikötést. Bármennyire hihetetlen, nem ördöngösség, remek darabokat lehet készíteni és olyan jó puha melegek :) Azóta a gyerekeim és anyukám is leadták a rendelésüket egy-egy zoknira.
A fonal, amiből készült: Duetto Print 50% gyapjú 50 % akril, 3,5 mm zoknikötőtűvel.


Az újjászületett Kushies képen

Az elmaradt kép a pelenkáról, amit Kushies tépőzárral varrtam meg. A patentos lemaradt, mert épp a használtak között pihen :)

Mamami-s kecskeméti minitali

Ma délelőtt sikerült összehozni a kecskeméti és környéki fórumtársakkal egy találkozót. A helyszín az Arborétum volt, reméltük az időjárás kedvez nekünk. Kicsit féltem ebben a borongós őszben majd nem sokáig tudunk maradni, de annyira gyönyörű idő és meleg volt, hogy délig haza sem indult senki. Akkor is csak muszájból :)
5 mamami és 5 bababi volt jelen a randevún. A résztvevők: Gemma, Duracellnyusza, Gabi, Rozmaring és én :) Nagyon örültem, hogy ennyien lettünk és hogy a környékről Ceglédről és Méntelekről is bejöttek a lányok. Örülök, hogy megismertelek végre benneteket, jó volt hasonló gondolkodású emberekkel beszélgetni, mégha sok idő nem is volt rá, mert közben a gyerekek után is menni kellett. Remélem, hogy nemsokára újra találkozunk. Néhány kép ízelítőül, a többit itt nézhetitek meg. Az utolsó képet csak a Kozy miatt tettem fel, végre ezt is kipróbálhattam, hátha egyszer egy Bamberoo-t is sikerül.

2008. október 6., hétfő

Találkozók Hete

Ez a hét számomra a találkozók hete lesz.

Holnap ugyanis végre sikerül összehoznunk
Mamami-s kecskeméti fórumtársakkal egy minitalit. Az Arborétumban leszünk, remélem az idő nekünk kedvez, és szépen sütni fog a nap :) Már nagyon várom.

A másik találkozó pedig majd szombaton lesz.
Országos Keresztszemes Találkozó lesz a Művelődési Központban. Mi kecskemétiek vagyunk a szervezők, remélem jól sikerül. A tavalyi nagyon jó volt, rengetegen eljöttek és jól érezték magukat. Bízom benne, hogy az idei is ilyen jó lesz. Sajnos helyiek nem sokan fogjuk képviseltetni magunkat, mert sokan nem érnek rá,de remélem annál többen jönnek az ország több pontjáról.

Remélem a fényképező is visszakerül addigra és tudok fényképeket is készíteni.

2008. október 5., vasárnap

Kushies újrahasznosítás

Éjszaka megint nekiálltam varrni, Gerda fenekét ugyanis kiverte (szerintem) a Kushies pelus. Eszméletlen randa szegénynek,kenem már shea vajjal, olíva olajjal, lassan javulgat, de megfogadtam, hogy többet azokat nem adom rá. Lehet nem a Kushies-ok miatt van, de úgyis kinőtte már őket és egyik- másik eléggé lestrapált állapotba került. Gondoltam, eladni már nem fogom őket, így egyet szétvagdaltam.
Kissé meglepődtem, hogy a nedvszívója 2 réteg filc, én ilyet még nem is láttam.
Mivel itthon a tépőzárak használhatatlanok, gondoltam majd azt felhasználom egy másik pelushoz, a belsejét meg nedvszívónak.
Este kiszabtam egy nagyobb méretet és PUL-ból és frottírból megvarrtam az újrahasznosított Kushies-t :)
Szuper jó lett, Gerda már felpróbálta,kicsit nagy, de jól összehúzható. Remélem minden szempontból beválik,mert akkor a többi kanadai pelenkának is ez lesz a sorsa.
Közben varrtam még egy pelust. Voltak itthon fém patentek, és úgy éreztem muszáj, hogy kipróbáljak egy patentos pelenkát is, mert nagyon úgy tűnik rászánom magam és veszek patentprést. Persze még szívom a fogam az ára miatt, meg azért, hogyha hamarabb döntök így, akkor már milyen jó lehetne, na de mindegy...
Szóval, tudom,hogy a fém patentek allergiát okozhatnak, meg bénák, de csak látni akartam milyen is az. Igaz, láttam Jucuu szépséges pelenkáit nyáron, mikor meglátogattak minket, de egyszerűen ki kellett próbálnom.
Tapasztalat: nyúlós anyaghoz fémpatent nem való, a pelenkára nagyok is, ráadásul iszonyatos nehéz ki-bekapcsolni őket. Ezt nem hittem volna, majd leszakadt az ujjam,mire kikapcsoltam :(
Szóval ezt a pelust majd újraigazítom, mert ennél még a vacak tépőzár is sokkal jobb. Azért készítek majd egy képet róla, hogy ilyet többet ne. :)
Sajnos a fényképezőnk anyuéknál maradt, így még nem tudtam fényképezni, de ami késik nem múlik.