2008. szeptember 23., kedd

Hétvégi pelenka varrás

Hamarosan eljön a pillanat, amikor Gerda kinövi a Kushies pelusait, már most is elég határeset neki a kisebbik méret, de még használható. Kénytelen voltam még pelust varrni :). Hétvégén 3-at kiszabtam, sajnos csak kettőt tudtam megvarrni, a harmadik még sorsára vár. Pedig nagyon kíváncsi leszek, mert ez szélesebb fenékrésszel készülne, nem tudom mennyire lesz használható. Addig nem mertem kiszabni az elefántos PUL-t, mert ha mégsem jó, akkor dobhatom ki és abból csak fél méterem van.
Közben elkészült a fél pár zoknim is, remélem hamarosan a másik is kész lesz és akkor teszek fel képet, addig csak a pelusokról.
A bordó egy zsebes AIO, abban nem volt nedvszívó, mikor fényképeztem, a másik pelusbelső. Ez annyira pihe-puha és nagyon szépen sikerült a varrása is. Hát a bordó nem lett tökéletes, megint sikerült a varrógépnek bebizonyítani, hogy nem szereti, ha az alsó és felső cérna nem ugyanolyan színű, bár az is lehet, hogy én vagyok a béna. Kénytelen leszek még gyakorolni. :)
A két pelus érdekessége még, hogy ugyanazzal a szabásmintával készültek, csak az egyik a színén, a másik a visszáján van összevarrva. Így a bordó kisebb lett, de szerintem fodros pelus nem használható AIO-nak, legalábbis én azt gondolom, de ha mégis, akkor szóljon valaki :)
Viszont egyre inkább elgondolkodom a patentprésen, egyszerűen elegem van a tépőzárakból, vacakok, hamar szétmennek, és ronda is.
Csak ne lenne akkora árkülönbség a kettő között :(

2008. szeptember 22., hétfő

Új szerzemények

A kecskeméti Tűvarázs bolt kiárusítást tart, utána úgy tűnik sokunk nagy bánatára bezár. Ami viszont nekem jó volt így, hogy a fonalak is akciósak, és ezeket a gyönyörűségeket jóval olcsóbban megkaphattam.
A TAOS, az ugye elmaradhatatlan, egyszerűen imádni való, nem tudom még mi lesz belőle, de kellett.
A többi pedig Panda Cotton és Panda Wool fonalak, zokninak is szuperek állítólag, hát remélem, mert feltett szándékom, hogy ezekből a gyerekeimnek zokni készül. Persze ahhoz először be kell fejeznem az első zoknit, amit az én méretemben kötöttem (én balga), és így tovább tart. A fél pár már majdnem kész van, dehát ugye 2 lábunk van és a másik még most következik.

Ez pedig egy másik boltból van tiszta gyapjú ez is, sapka vagy sál lesz belőle. Eredetileg Gerdának akartam, de a fonalgyártó eredeti oldalán olyan sötét, fiús ez a szín, hogy lehet inkább Zalán kap egy sapkát :)

2008. szeptember 18., csütörtök

Lusta macska

Végre elkészültem! Tegnap éjszaka végre befejeztem a macsekot.
Iancsa blogján láttam meg, annyira tetszett, gyerekeim is egyből rákattantak. :)
Utoljára nagyobb darabot még tinikoromban kezdtem el kötni. Még a nagymamám tanított meg, szegény képtelen volt megmutatni, hogy kell bal kézzel kötni, így én is úgy kötök, mint a jobbkezesek :)
Szóval most, hogy textilpelusozok, felelevenítettem kötési tudományomat és kötöttem egy gyapjúkülsőt Gerdának.
A következő darab ez a cicus lett.
Nagyon élveztem kötni, haladós volt és annyira tetszett, hogy látványosan haladok vele, a gyerekek meg alig várták, hogy végre kész legyen. Ez Gerdusé lesz, de még kettőt kötnöm kell ugyebár.
A fonal tiszta gyapjú, TAOS márkájú, és nagyon pihe-puha. Van még két másik színem ebből a fonalból, abból lesz a másik kettő.
Soha nem volt még a kezemben előtte zoknikötőtű, még azt sem tudtam hány darabból áll. Ezt csak azért írom, mert még előtte vettem 4 db-os tűket és örültem, mint majom a farkának, hogy végre nekikezdhetek. Közben megvilágosodtam, hogy a zoknikötőtűk 5 db-ból állnak, én meg rosszul voltam, hogy a drága kötőtűből kispóroltak 1 db-ot. Persze nem így volt, ezek tényleg 4 darabosak, van aki már ennyivel is tud kötni. :)
Most már én is, na nem zoknit, de macskát azt igen.
Szerencsére Ancsa azt a macsekot 4 tűvel meg körkötővel készítette. Így erre elég volt a tűm.
Nem tudtam mi sül ki a végére, mert nem nagyon tudtam elképzelni, hogy én körben ennyi tűvel kötögessek, de a végeredmény magáért beszél.
A családban nagy sikert aratott, és én pedig büszke vagyok magamra, hogy képes voltam megcsinálni.

2008. szeptember 14., vasárnap

Kínlódás

Nem haladok semmivel :(
Szanaszét áll a fejem, két dolgot kötök egyszerre, lehet, hogy ezért? Na és persze varrnom is kellene, de arra végképp nincs időm. Áruljuk a lakást, most úgy tűnik, megveszik. Nagyon várom már, mert akkor végre elkezdhetjük terveztetni leendő otthonunkat és végre a gyerekeink saját kertben játszhatnának.
Holnap Maya elmegy 4 napra Németországba, itthon maradok 3 gyerekkel. Húzós lesz őket egyszerre vinni, oviba, iskolába mindezt reggel 1/4 8-kor, aztán délután szépen felszedni őket. Valahogy majd boldogulunk. Viszont ha már elmegy rábízom, hogy nézzen szét, ha tud és hozzon nekem szép fonalakat, zokninak és egyéb szépségeknek. Remélem sikerül neki :)

2008. szeptember 5., péntek

BumGenius

Megjött a gyönyörű, új Bumgenius pelusom! Kíváncsi leszek, hogyan fest Gerdán, csak éppen alszik, úgyhogy nem tudom rá felpróbálni.

Nagyon kíváncsi leszek egy igazi gyári pelusra, mert ilyenem még nem volt :)

2008. szeptember 2., kedd

Zorka elsős lett



Elsős lett a "nagy"lányom! Annyira hihetetlen, hiszen szinte most született, és mégis azóta eltelt több, mint 6 év.
Nagyon izgulok érte, mert olyan kis visszahúzódó, szerényke közösségben, itthon viszont megy a csatározás a tesókkal :)
Csak 2 nap telt el a kezdés óta, úgy tűnik egyelőre tetszik neki, a tanítónénik is azt mondták, hogy ügyes volt, még a hangját is hallották :)
Így indult első nap az iskolába: