2008. augusztus 25., hétfő

Egy újabb pelus :)

Tegnap este a nagyobb gyerekeim a húgoméknál aludtak, így este volt egy kis időm és megvarrtam a pelust, amit a Jucuu -tól kapott PUL-ból varrtam. Ez is egy zsebes pelenka, csak itt a külső réteg a PUL, így nem kell külön külső a gyerekre. Nagyon szép lett, az első próbát kiállta. Még mosásra vár, mert elvileg ezeket ki kell mosni, hogy az anyag a varrástól ne legyen vízáteresztő.
A belső része bébiplüssből van.
Múlt pénteken anyuéknál a gyerekekkel nemezeltünk. Már régóta szerettem volna kipróbálni, most anyósomtól kaptunk gyapjút, mivel ő ceglédi és ott van egy gyapjús mester.
A gyerekek labdát csináltak, én meg nekiálltam egy olyan kis neszesszer-szerűségnek. Hát mit mondjak, megszenvedtem vele, a csuklóm jól kikészült a sok gyúrástól. :)
A végeredmény nem lett tökéletes, de első próbálkozásnak megfelel. Kicsit nagy lett a minta rajta, de nem gondoltam, hogy ekkora lesz. Cipzárt varrok majd bele, hogy zárható legyen.

2008. augusztus 19., kedd

Mosható pelenka

Aki ezen oldalamról még nem ismer, az kissé meglepődik majd. :) Mosható pelenka, meg még varrni is? Szuper jó, csak azt mondhatom. Ajánlom mindenkinek, aki most kezdi vagy vagy már elkezdte a babázást.
Mi is 9 hónaposan kezdtük és nem bántam meg. A varrás meg azóta a szenvedélyemmé vált az xszemezés mellett, bár jó lenne mást is varrni, de amíg nincs elég pelus a készleten csak írigykedek az én drága Timi barátnőm gyönyörű munkáin.


Szóval a nyaralás után még volt 1 szabad hetünk, mivel a férjem még nem dolgozott. Így azon a hétvégén sikerült megvarrnom 3 pelust Jucuu -tól kapott minták alapján. Nagyon jó kis pihe puha pelusok sikerültek. A fazon is nagyon csini. Egyetlen szívfájdalmam, hogy nincs interlockom és a cikcakk varrás, úgy tűnik nem erőssége a gépemnek :( Persze nekem jó, de azért esztétikailag van mit javítani rajta.


Itt az utolsó képen az eddigi összes varrott pelusom rajta van. Szóval ennyi még nem elég, no. Kiszabtam aPUL-os pelust is, remélem géphez jutok a hétvégén és akkor az is elkészül.

2008. augusztus 14., csütörtök

Nyaralás



Mi is lehetne könnyebb egy első blog bejegyzéshez, mint a nyaralásunk, legalább van mit írni :)) Az idei július 26-augusztus 1. között volt. Nagyon vártuk már, a gyerekek különösen, Gerdusnak is ez volt az első igazi nyara, mert a tavalyi, amikor 6 hetes volt, nem igazán számítható annak. :)
Badacsonylábdihegyen voltunk egy kempingben, klassz volt, volt medence is, ami a gyerekek szempontjából igazán jó ötlet volt. Délelőttönként itt, délután pedig a Balaton enyhén hideg vízében frissítgettük magunkat. Gerda után nem győztünk menni, nem zavarta a hideg víz, annyira élvezte a pancsolást. Zalán is végre bemerészkedett, eddig mindig megijedt a víztől, most végre ráérzett az ízére és boldogan úszkált Zorkával együtt.
2 alkalommal bejutottunk Kapolcsra is, iszonyatos meleg volt, nagyon szenvedtünk, de mégérte! A hangulat idén is elvarázsolt. És ott végre sikerült felavatnom az általam varrt MT-t. (mei tai, ez egy tradicionális ázsiai hordozó eredetileg).
Gerda élvezte a háti hordozást, és én is. Zorka és Zalán meg a kismadaras fütyülőt, amit megvettünk nekik, utána egész úton hazafelé azt hallgathattuk.
Hát ennyi, viszlát Balaton, viszlát Művészetek Völgye jövőre is!